vrijdag 5 juli 2013

Pure Hollandse Groenten

PURE HOLLANDSE GROENTEN:

Ik vind het ontzettend leuk om weer een evenement te organiseren met mijn oud compagnon Rolf Dreijer. Op donderdag 25 juli slaan romesco.nl en Kookerij Akkers de handen ineen met een gezamenlijk evenement rond Hollandse Groenten.

Rond 12.45 verzamelen we bij Kwekerij Osdorp en starten we met een hapje en een sapje. Vervolgens krijgen we een rondleiding bij deze Biologische groenten- en kruidenkwekerij.

De rondleiding wordt gegeven door de gedreven en gepassioneerde groenten-expert Han de Kroon, die onder andere bekend is van het boek “Onvergetelijke Groenten”.

Aansluitend gaan we op bezoek bij de naastgelegen kwekerij van Wim Bijma waar de rondleiding van Han de Kroon vervolgd wordt. Een voorproefje van wat je daar te wachten staat vind je op:

http://www.horecavers.nl/ (de site van Han de Kroon)

Van beide kwekers nemen we diverse groenten en kruiden mee voor de kookworkshop aan het eind van de middag in Alkmaar.

Rond 16.15 vertrekken we weer bij Wim Bijma en gaan we naar de speciale kookstudio van de Eenhoorn in Alkmaar waar Gerard van Kookerij Akkers een leerzame en gezellige kookworkshop houdt.

We maken totaal 5 gerechtjes waarin de meegenomen groenten en kruiden centraal staan, aangevuld met lekkere producten van Romesco. Gerard neemt ook een lekker stukje vis en een mooi stuk vlees mee, die we bij het derde en vierde gerecht gaan gebruiken.

Elk half uur wordt er aan de grote tafel een gerechtje gepresenteerd waar we samen van genieten en over praten… natuurlijk gecombineerd met lekkere wijnen van Romesco.

Rond 21.00 ronden we het programma af.

Het belooft een echt gezellige en leerzame dag te worden. De kwekerijen zien er in ieder geval op z’n mooist uit nu! (Zie de bijgevoegde foto’s).

De kosten voor de workshop inclusief rondleiding, alle gebruikte producten en wijnen: € 49,50 per persoon.

Laat ons weten of je mee wilt op: rolf@romesco.nl . Inschrijven kan tot 21 juli.

Wacht niet te lang, want voor deze leuke dag hebben we slechts ruimte voor 15 personen.

Groeten,


Gerard  van Kookerij Akkers en Rolf van Romesco


Geen opmerkingen:

Een reactie posten